La dona amb discapacitat: una mirada més enllà dels estereotips socials. Revisió dels factors implicats i proposta d’intervenció en adolescents: Projecte Capacitats - Guix i Jordà, Marta (Universitat de Girona. Facultat d'Educació i Psicologia, 2013)
Aquest treball pretén analitzar la discapcitat des d’una nova visió, des de la prespectiva de gènere. Intenta explicar la situació actual i les necessitats reals que tenen les dones amb discapacitat. A través d’una base teòrica on es fa un anàlisi de la discriminació a la dona i a la discapacitat, s’introdueix el concepte de dona i discapacitat i seguidament, es treballa la interecció de la dona amb discapacitat en àmbits com la maternitat, el sexe, etc. Finalment, es presenta un projecte d’intervenció disenyat i dut a terme, amb l’intenció de trancar estereotips relacionats amb la dona amb discapacitat.
Keywords: Discapacidad; Mujer; Discriminación; Igualdad de género; Estereotipias; Intervención; Adolescentes; Programas de prevención; Recomendaciones